V Medzilaborciach budú dražiť päť bytov

07.12.2005 Medzilaborce

Medzilaborce 7. decembra (TASR) - Nepríjemný predvianočný darček v podobe dražby bytov sa dotkne v polovici decembra piatich dlhodobých neplatičov v Medzilab...
Medzilaborce 7. decembra (TASR) - Nepríjemný predvianočný darček v podobe dražby bytov sa dotkne v polovici decembra piatich dlhodobých neplatičov v Medzilaborciach.

Dlhy neplatičov vo vyše 6,5-tisícovom meste presiahli dvojmiliónovú sumu. \"Nie je to riešenie, ktoré by nás tešilo, ale iné východisko už nie je. Len dlh jedného z nájomníkov predstavuje vyše 300 tisíc korún, \" uviedol dnes pre TASR primátor Medzilaboriec Mirko Kaliňák. Dodal, že v niektorých prípadoch sú dlhy neplatičov opodstatnené. „ Z príjmu 1600 korún mesačne a žiadnej možnosti zamestnať sa, na platenie nájmu dvoj alebo trojizbového bytu jednoducho nezvýši. Takýto človek neutiahne ani garsónku, \" povedal primátor.
Doplnil, že na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva a avizovanej dražbe sa platobná disciplína viacerých nájomníkov výrazne zlepšila.
Primátor chápe, že rodinám v troj alebo štvorizbových bytoch sa pri príjme okolo osem tisíc korún mesačne žije veľmi ťažko. \"Keď dajú na nájom zhruba päť tisíc korún, veľa im nezvýši. Mesto však donekonečna nemôže riešiť problém nedoplatkov, \" konštatoval Kaliňák.
Poslanci Medzilaboriec sa problémom zaoberajú a hľadajú riešenie ako pomôcť ubytovať tých, ktorí po dražbe prídu o svoje príbytky.
 

Vyberte región